Wintersport

Dit jaar zal SFEER de handen ineenslaan met studievereniging JFAS om de wintersport mogelijk te maken. Dit betekent dat zowel leden van SFEER als JFAS samen op de pistes in Frankrijk verschijnen.

 

In het kort

Bestemming: St. Sorlin D’Arves
Data: 02-02-2018 t/m 11-02-2018
Kosten: 435 euro incl. reis, verblijf en skipas (7 dagen)

Het skigebied

St. Sorlin D’Arves ligt in het skigebied Les Sybelles, dat 310 km aan pistes bestrijkt.
Als je voor de eerste keer op de lange latten staat is dat geen probleem! Ondanks dat het skigebied veel meer rode dan blauwe pistes heeft is het toch geschikt voor beginnende skiërs. Vanaf bijna alle uitstappunten en bergtoppen kun je zowel rode als blauwe pistes kiezen.
Ook de ervaren wintersporters kunnen hun hart ophalen: naast het feit dat een groot deel van de pistes rood en zwart is, heeft Les Sybelles een 3-delig Funpark!
Vanuit het appartementencomplex in St. Sorlin D’Arves, dat op 300 meter van de skilift ligt, kan je eerst een sleeplift en daarna een stoeltjeslift naar L’Ouillon nemen, waarvandaan je het hele gebied kan bereiken.
Mocht je na een lange dag op de pistes toe zijn aan een drankje, dan zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Het skigebied van Les Sybelles omvat namelijk meerdere dorpjes waar je prima een drankje kan halen.

Après ski en uitgaan

Van alle dorpjes in Les Sybelles zijn St. Sorlin en St. Jean de beste uitgaansplaatsen.
Voor de Après ski kan je het beste bij La Grotte du Yeti of Bar Le Barock terecht. Bij La Grotte du Yeti, dat vlakbij de piste ligt en perfect is voor wat biertjes na een lange dag wintersporten, kan je een gezellig Nederlands onderonsje verwachten met het personeel. Tevens hebben we voor iedereen een Yeti-pas, hiermee kun je rekenen op 40% korting op al je drankjes. Pure winst dus!
Na het avondeten kunnen we terecht bij  Discotheque D’Sybelles, the place to be! Deze discotheque ligt net buiten St. Sorlin en is open tot 4 uur in de nacht.

Appartement en reis

Op vrijdagavond zullen we met de touringcar vertrekken naar het mooie St. Sorlin D’Arves. Aan het einde van deze top week zullen we op zaterdagavond weer terug rijden naar Amsterdam.

We zullen verblijven in Odalys Les Chalets de la Porte des Saisons. Zoals eerder vermeld, liggen de appartementen op 300 meter van de piste af.
Het centrum is met 1 km afstand goed bereikbaar, maar voor de eerste minisupermarkt hoef je niet verder te lopen dan 100 meter.
Oorspronkelijk bevat elk appartement slaapbanken. Omdat een goede nachtrust essentieel is voor een peak performance hebben we ervoor gekozen om de slaapbanken ongebruikt te laten in de kamerindeling. Dit houdt in dat je met vier man in een 6-persoons appartement verblijft of met zes in een 8-persoons.

Lessen

Voor de beginnende wintersporters die graag een goede basis willen hebben is het mogelijk om lessen te nemen.
Lessen kunnen momenteel nog niet geboekt worden bij Husk. Mocht je hier interesse in hebben, laat het ons dan weten op het inschrijfformulier.
Dit geldt natuurlijk ook voor de meer ervaren wintersporters die hun vaardigheden nog wat willen bijschaven.

Materiaalverhuur

Voor de leden die niet over eigen materiaal beschikken is er de mogelijkheid om materiaal te huren via Husk. Naast de categorieën van het ski-/snowboardmateriaal zijn er twee opties om rekening mee te houden wanneer je materiaal wil huren. De optie ski-/snowboardmateriaal betekent dat hier zowel de schoenen als de ski’s/snowboard hierbij inbegrepen zitten. De optie ski/snowboard only houdt in dat je alleen de ski’s/snowboard huurt.
Er zijn vier categorieën materiaal beschikbaar, deze staan hieronder omschreven.

Brons
Materiaal dat geschikt is voor de beginnende en lichtgevorderde skiërs en snowboarders. Dit materiaal is extra wendbaar, zodat het maken van bochten en het afremmen goed onder de knie te krijgen is.
Ski’s + schoenen + helm: €87,- (7 dagen)
Ski’s + schoenen: €69,- (7 dagen)
Ski’s only: €55,- (7 dagen)
* Voor snowboards is geen categorie brons beschikbaar!

Zilver
Materiaal dat uitstekend geschikt is voor de gevorderde skiërs en snowboarders.
Ski’s + schoenen + helm: €113,- (7 dagen)
Ski’s + schoenen: €95,- (7 dagen)
Ski’s only: €79,- (7 dagen)
Snowboard + schoenen + helm: €113,-
Snowboard + schoenen: €95,- (7 dagen)
Snowboard only: €79,- (7 dagen)

Goud
Deze ski’s en snowboards zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en geschikt voor de gevorderde wintersporter.
Ski’s + schoenen + helm: €133,- (7 dagen)
Ski’s + schoenen: €115,- (7 dagen)
Ski’s only: €95,- (7 dagen)
Snowboard + schoenen + helm: €133,- (7 dagen)
Snowboard + schoenen: €115,- (7 dagen)
Snowboard only: €95,- (7 dagen)

Diamond
Deze high performance ski’s en snowboards met de nieuwste technologie zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor de meest ervaren wintersporters.
Ski’s + schoenen + helm: €153,- (7 dagen)
Ski’s + schoenen: €135,- (7 dagen)
Ski’s only: €109,- (7 dagen)
* voor snowboards is de categorie diamond ook niet beschikbaar.

Meld je aan via het inschrijfformulier!